MAMLAKATIMIZDA GENDER TENGLIK MUAMMOLARINING OʻRGANILISHI - Xolikulova Bozargul Bekmuradovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada mamlakatimizda gender tenglik masalasining dolzarbligi, uning ilmiy va amaliy jihatdan o‘rganilishi, mavjud muammolar hamda ularni bartaraf etish yo‘llari yoritilgan. Shuningdek, gender tenglikni ta’minlashda ta’lim tizimi, davlat siyosati va jamiyat institutlarining o‘rni tahlil qilingan.