ISAJON SULTONNING "MUNOJOT" QISSASIDA ICHKI MONOLOG, RAMZ VA TIMSOLLARNING OBRAZ YARATISHDAGI ROLI - Xo‘jamberdiyeva Manzura Zafar qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Isajon Sultonning "Munojot" qissasida qo’llangan ichki monolog, ramz va timsollarning badiiy obraz yaratishdagi o’rni tahlil etiladi. Asarning g’oyaviy-badiiy mohiyatini ochishda psixologik tasvir usullarining, xususan, ong oqimi, erkin egri nutq va sub’ektiv ichki monologning ahamiyati ko’rsatiladi. Qissa poetikasidagi asosiy ramz va timsollar — yulduz, suv, yo’l, tungi osmon — matndagi vazifasi nuqtayi nazaridan tahlil qilinadi.