BUXORO TARIXIY MARKAZIGA TUTASH HUDUDLARDAGI FUQARO BINOLARINI TA’MIRLASH: AMALIY YONDASHUVLAR VA METODOLOGIYA - Vaxitov M.M; Umurov Soxib Sulton o`g`li (TADQIQOTLAR, 2026)
1. Annotatsiya Tarixiy shaharlarda fuqaro binolarini ta’mirlash nafaqat nazariy tamoyillarga, balki aniq metodologik yondashuvlarga ham asoslanishi zarur. Birinchi maqolada ta’mirlashning umumiy nazariy asoslari ko’rib chiqildi; ushbu maqolada esa amaliy texnik metodologiya, ta’mirlash jarayonining bosqichlari, mahalliy qurilish an’analari bilan bog’liq texnik jihatlar va namunaviy loyihalash yondashuvlari batafsil tahlil qilinadi. Buxoro sharoitida ta’mirlash amaliyoti bir qator o’ziga xos texnik va tashkiliy muammolarni hal etishni talab etadi. Ushbu maqolada ana shu muammolarga praktik yechimlar taklif etiladi va ta’mirlash jarayonini samarali boshqarish uchun aniq yo’riqnomalar ishlab chiqiladi.