KORXONALARDA FOYDA SOLIG’I HISOBINI TASHKIL ETISH TARTIBI VA UNING MOLIYAVIY NATIJALARGA TA’SIRI - Yusupova Malika Botiraliyevna; Samiyev Isroiljon Yaxyo o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada korxonalarda foyda solig’ini hisoblash va hisobot qilishning amaliy tartibi "SAXOVAT TEXS" mas’uliyati cheklangan jamiyati qo’shma korxonasi misolida tahlil qilingan. Maqolada daromadlarni hisoblash usullari, xarajatlarni soliq bazasidan chegirish tartibi, avans to’lovlari tizimi, kechiktirilgan soliq aktivlari va majburiyatlari hamda soliq yuki ko’rsatkichlari o’rganilgan. 2021–2023 yillar davomida korxonaning moliyaviy natijalari va foyda solig’i bo’yicha hisob-kitob dinamikasi tahlil qilinib, tegishli xulosalar va tavsiyalar ishlab chiqilgan.