AVTOMATLASHTIRISHNING XATOLAR MIQDORINI KAMAYTIRISHDAGI ROLI - Kozimjonova Saidaxon Alisher qizi; Nematjonova Risolat Dilshodbek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada avtomatlashtirishning korxona va tashkilotlarda xatolar miqdorini kamaytirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Avtomatlashtirilgan tizimlar inson omili bilan bog‘liq xatolarni minimallashtirish, ma’lumotlarni qayta ishlash aniqligini oshirish va ish jarayonlarini samarali tashkil etishga xizmat qiladi. Maqolada avtomatlashtirish yordamida operatsion jarayonlarning tezligi va sifati yaxshilanadi. Maqolada turli sohalarda avtomatlashtirish texnologiyalaridan foydalanishning afzalliklari ko‘rib chiqilgan. Maqola natijalari avtomatlashtirish tizimlari xatolar sonini kamaytirish orqali tashkilotlar faoliyati samaradorligini oshirishini ko‘rsatadi.