BOSHQARUV HISOBI (MANAGEMENT ACCOUNTING) IQTISODIY QARORLAR QABUL QILISHNING ASOSI SIFATIDA - Kozimjonova Saidaxon Alisher qizi; Nematjonova Risolat Dilshodbek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada boshqaruv hisobining korxona faoliyatidagi o‘rni va ahamiyati iqtisodiy qarorlar qabul qilish jarayonining muhim elementi sifatida tahlil qilingan. Boshqaruv hisobi orqali xarajatlarni nazorat qilish, resurslardan samarali foydalanish, moliyaviy natijalarni prognozlash hamda strategik rejalashtirish imkoniyatlari yoritilgan. Maqolada zamonaviy axborot texnologiyalari va raqamlashtirish sharoitida boshqaruv hisobining rivojlanish tendensiyalari hamda uning korxona raqobatbardoshligini oshirishdagi roli ko‘rib chiqilgan. Maqola natijalari boshqaruv hisobining menejerlar uchun ishonchli axborot manbai sifatida iqtisodiy samaradorlikni ta’minlashga xizmat qilishini ko‘rsatadi.