SOLIQ STRATEGIYASI VA IQTISODIY O‘SISH: KORXONA MIQYOSIDA MUVOZANATI - Kozimjonova Saidaxon Alisher qizi; Nematjonova Risolat Dilshodbek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada soliq strategiyasining korxona faoliyatidagi o‘rni va uning iqtisodiy o‘sishga ta’siri tahlil qilinadi. Soliq yukini oqilona boshqarish, qonunchilik doirasida soliq imtiyozlaridan samarali foydalanish hamda moliyaviy resurslarni optimallashtirish masalalari yoritilgan. Maqolada korxonalarda soliq majburiyatlari va investitsion faollik o‘rtasidagi muvozanatni ta’minlash mexanizmlari ko‘rib chiqilgan. Maqola natijalari korxonalarning barqaror rivojlanishi va raqobatbardoshligini oshirishda samarali soliq strategiyasining ahamiyatini ko‘rsatadi.