TURLI OMILLARNING LOKOMOTIV YORDAMCHI ELEKTR MASHINALAR CHULG‘AMLARI IZOLYATSION KONSTRUKSIYALARI ISHONCHLILIGIGA TA’SIRI - Saydullayev Ulugbek Rovshan o'g'li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada lokomotiv yordamchi elektr mashinalari chulg‘amlarining izolyatsion konstruksiyalari ishonchliligiga ta’sir etuvchi ekspluatatsion omillar tizimli tahlil qilingan. Temir yo‘l transportining o‘ziga xos ish sharoitlarida izolyatsiyaning qarish jarayonini tezlashtiruvchi termik, mexanik, elektrik va atrof-muhit omillarining o‘zaro bog‘liqligi tadqiq etilgan. Maqolada izolyatsiya konstruksiyalarining xizmat muddatini uzaytirish, dielektrik xususiyatlarining pasayishini barvaqt aniqlash hamda yordamchi elektr mashinalarining nosozliklararo davrini oshirish bo‘yicha ilmiy-texnik tavsiyalar keltirilgan.