DIQQAT PSIXADIAGNOSTIKASI - Mahmudova Madina Malikxon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada diqqat psixodiagnostikasi, ya’ni insonning diqqat jarayonini o‘rganish va baholash usullari yoritiladi. Diqqatning barqarorligi, taqsimlanishi, ko‘chishi va hajmini aniqlashda qo‘llaniladigan psixologik metodlar tahlil qilinadi (В статье рассматривается психодиагностика внимания, методы изучения и оценки концентрации, устойчивости и распределения внимания человека. This article covers psychodiagnostics of attention, focusing on methods for assessing concentration, stability, distribution, and switching of attention). Shuningdek, ushbu jarayonning ta’lim va kasbiy faoliyatdagi ahamiyati ko‘rsatib beriladi.