STARTUPLARNING INVESTITSION JOZIBADORLIGINI BAHOLASH: USLUBLAR VA MEZONLAR (AT ALOQABANK MISOLIDA) - Yakubova Samira Sabitdjanovna; Nurmurodov Bekmurod Jurat o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Startuplarning investitsion jozibadorligini baholashning zamonaviy usullari va mezonlari tahlil qilingan. Tadqiqotda Startup loyihalarining moliyaviy barqarorligi, innovatsion salohiyati, bozor imkoniyatlari, biznes-model samaradorligi hamda risk omillari investitsion qarorlar qabul qilishdagi muhim ko‘rsatkichlar sifatida ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, AT Aloqabank misolida Startuplarni moliyalashtirish va ularning investitsion jozibadorligini aniqlash amaliyoti o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari Startup loyihalarni baholashda kompleks yondashuvdan foydalanish investitsion risklarni kamaytirish va investitsiya samaradorligini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.