ISHLAB CHIQARISH KORXONALARIDA XAVFLARNI KAMAYTIRISH UCHUN XAVFSIZ DIZAYN VA MUHANDISLIK STRATEGIYALARI - Mo‘ydinxonov Sherzodbek Baxtiyorxon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu tadqiqot ishlab chiqarish korxonalarida xavfsizlikni ta’minlash uchun zamonaviy dizayn va muhandislik yechimlarini o’rganadi. Maqolada xavflarni aniqlash, baholash va kamaytirish usullari, shuningdek, xavfsiz ishlab chiqarish muhitini yaratish uchun zarur bo’lgan muhandislik strategiyalari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida turli sanoat korxonalarining tajribasi o’rganildi va xavfsizlik choralari samaradorligini oshirish bo’yicha tavsiyalar ishlab chiqildi. Natijalar ko’rsatadiki, to’g’ri muhandislik yechimlari va xavfsiz dizayn tamoyillarini qo’llash orqali ishlab chiqarish jarayonlaridagi xavflarni sezilarli darajada kamaytirish mumkin.