YAKKA TARTIBDAGI TADBIRKORLIK VA UNING IQTISODIYOTDAGI AHAMIYATI - Yakupbaeva Dilbar Aralbaevna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada yakka tartibdagi tadbirkorlikning iqtisodiy mohiyati, uning bozor iqtisodiyotidagi o‘rni hamda zamonaviy sharoitda rivojlanish tendensiyalari tahlil qilingan. Shuningdek, yakka tartibdagi tadbirkorlikning afzalliklari, aholi bandligini ta’minlashdagi roli, raqamli iqtisodiyot sharoitida kengayish imkoniyatlari hamda mavjud muammolar ilmiy jihatdan yoritilgan. Tadqiqotda tadbirkorlik faoliyatini rivojlantirish orqali iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash va yangi ish o‘rinlari yaratish muhim omil ekanligi asoslab berilgan.