TEXNIKA XAVFSIZLIGINING MAQSADI, VAZIFASI VA AHAMIYATI - Embergenova Guljaxan Urazaliyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada texnika xavfsizligining maqsadi, vazifalari va kasbiy faoliyatdagi ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Ishlab chiqarish jarayonlarida xavfsiz mehnat sharoitini yaratish, baxtsiz hodisalarning oldini olish hamda xodimlar hayoti va sog‘lig‘ini himoya qilish masalalari yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalar va avtomatlashtirilgan tizimlarning texnika xavfsizligini ta’minlashdagi roli ham ko‘rib chiqilgan.