YUQUMLI KASALLIKLAR VA XAVFSIZ IMMUNIZATSIYA HAQIDA TUSHUNCHA. - Yusupova Nasibaxon Egamberdiyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Yuqumli kasalliklar nima? Yuqumli kasalliklar — bakteriyalar, viruslar, zamburug‘lar yoki parazitlar kabi mikroorganizmlar sababli yuzaga keladigan kasalliklardir. Ular bir odamdan boshqasiga yoki hayvonlardan odamlarga turli yo‘llar bilan yuqishi mumkin. Yuqumli kasalliklar mikroorganizmlar (viruslar, bakteriyalar, zamburug‘lar va parazitlar) tomonidan keltirib chiqariladi. Ular inson organizmiga kirib, ko‘payadi va turli a’zolar faoliyatini buzadi.