VAKSINALAR SAQLANISHIDA HAMSHIRANING VAZIFALARI - Yusupova Nasibaxon Egamberdiyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Immunoprofilaktika yuqumli kasalliklarning oldini olishda eng samarali usullardan biridir. Vaksinalarning sifati va samaradorligi ularning to‘g‘ri saqlanishiga bevosita bog‘liq. Agar vaksinalar belgilangan harorat rejimida saqlanmasa, ularning immunologik faolligi pasayadi yoki butunlay yo‘qoladi. Shu sababli hamshira vaksinalarni qabul qilish, saqlash, tashish va ulardan foydalanish jarayonida muhim mas’uliyatni bajaradi.