O‘ZBEK DAVLATCHILIGI TARIXINING IJTIMOIY TARMOQLARDAGI TASVIRI: DEZINFORMATSIYA VA MUAMMOLAR - Maxmudov Temirxon Toxirjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada O‘zbekiston davlatchiligi tarixining ijtimoiy tarmoqlarda yoritilishi undagi muammoli jihatlar, biryoqlama talqinlar va tarixiy ong shakllanishidagi o‘zgarishlar tahlil qilinadi. Shuningdek, raqamli muhitda tarixiy narrativlarning shakllanishi, ularning ilmiy tarixshunoslik bilan munosabati hamda internet platformalarining ijtimoiy tasavvurga ta’siri ko‘rib chiqiladi.