ESTETIK EHTIYOJNING SHAXS MA’NAVIY-AXLOQIY KAMOLOTIDAGI O‘RNI - Mirzayeva Shahrizoda Shuhratjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Maqolada estetik ehtiyojning shaxs ma’naviy-axloqiy kamolotidagi o‘rni ijtimoiy-falsafiy nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Estetik ehtiyoj insonning go‘zallikni idrok etish, qadrlash, yaratish va kundalik munosabatlarda namoyon etishga bo‘lgan ichki talabi sifatida talqin qilindi. Tadqiqotda estetik ehtiyojning estetik did, estetik ideal, badiiy tafakkur, axloqiy tanlov va milliy qadriyatlar bilan uzviy bog‘liqligi asoslandi. Xulosa qismida estetik ehtiyojni san’at, adabiyot, tabiat, mehnat madaniyati va milliy meros orqali rivojlantirish bo‘yicha amaliy takliflar berildi.