SАNOАT EKSPORTIGА TА’SIR ETUVCHI OMILLАR VА MАVJUD MUАMMOLАR TАHLILI - Xakimov Asadbek Sultonbek o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada sanoat eksportining rivojlanishiga ta’sir etuvchi asosiy iqtisodiy, institutsional va tashqi omillar tahlil qilingan. Xususan, mahsulot sifati, ishlab chiqarish samaradorligi, logistika infratuzilmasi, investitsiyalar, innovatsion texnologiyalar hamda davlat tomonidan ko‘rsatilayotgan qo‘llab- quvvatlash choralarining eksport hajmiga ta’siri o‘rganilgan. Shuningdek, sanoat korxonalarining eksport faoliyatida uchrayotgan muammolar, jumladan, transport- logistika xarajatlarining yuqoriligi, xalqaro standartlarga moslashishdagi qiyinchiliklar, moliyaviy resurslar cheklanganligi va tashqi bozorlardagi raqobatning kuchayishi tahlil etilgan. Tadqiqot natijalari asosida sanoat eksport salohiyatini oshirishga qaratilgan amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.