BАNDLIKNI TА’MINLАSHDА KICHIK BIZNESNI О‘RNI - Yоqubоv Fаrruxbek Fаrxоdjоn о`g`li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada kichik biznes va xususiy tadbirkorlikning aholi bandligini ta’minlashdagi o‘rni Andijon viloyati misolida tahlil qilingan. Tadqiqotda bandlik va kichik biznesning nazariy asoslari yoritilib, mehnat bozori holati hamda kichik biznes subyektlari tomonidan yaratilayotgan ish o‘rinlari dinamikasi o‘rganilgan. Shuningdek, Bandlik bo‘limi faoliyatining samaradorligi baholanib, hududda bandlikni oshirish va tadbirkorlikni rivojlantirishga qaratilgan amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.