BOSHLANG‘ICH SINF MATEMATIKA DARSLARIDA INTERFAOL METODLAR VA MANTIQIY TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARI - Mehribon Yunusova (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilariga matematika fanini o‘rgatishning zamonaviy pedagogik texnologiyalari, darslar samaradorligini oshirishda interfaol metodlarning o‘rni va amaliy ahamiyati keng qamrovli yoritilgan. Kichik yoshdagi maktab o‘quvchilarining psixologik rivojlanish xususiyatlarini hisobga olgan holda, ularda mantiqiy, tahliliy va tanqidiy fikrlashni shakllantirish bo‘yicha ilmiy- metodik tavsiyalar, interfaol texnologiyalarga asoslangan dars ishlanmalaridan namunalar keltirilgan. Shuningdek, muallifning Xorazm viloyati Bog‘ot tumanidagi 11-sonli umumiy o‘rta ta’lim maktabida olib borgan ko‘p yillik amaliy pedagogik tajribalari, tajriba-sinov ishlari tahlili va uning ijobiy natijalari bayon etilgan.