OILA – FARZAND TARBIYASINING ASOSIY QO‘RG‘ONI: PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK YONDASHUV - Ismailova Roza Kambardinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqola farzand tarbiyasida oilaning tutgan o‘rni va uning jamiyat taraqqiyotidagi ahamiyatiga bag‘ishlangan. Oilada shakllanadigan qadriyatlar, ota-ona va farzand o‘rtasidagi psixologik bog‘liqlik hamda tarbiyaning samarali usullari tahlil qilingan. Muallif Qo‘rg‘ontepa tumani 31-maktab misolida ota-onalar bilan olib boriladigan psixologik-pedagogik ishlar tajribasi asosida oilaviy muhitning bola rivojlanishiga ta’sirini yoritib beradi.