O‘QUVCHILARDA XOTIRA VA DIQQAT JARAYONLARINI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK MEXANIZMLARI - Qosimova Ozodaxon Tavakkalovna; Yakubova Shoxistaxon Akbarjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqola o‘quvchilarning akademik muvaffaqiyatida hal qiluvchi ahamiyatga ega bo‘lgan kognitiv jarayonlar – xotira va diqqatni rivojlantirish masalalariga bag‘ishlangan. Shahrixon tumanidagi 48- va 55-maktablar tajribasi asosida o‘quvchilarda diqqatni jamlash, xotira hajmini kengaytirish va axborotni uzoq muddatli xotirada saqlash usullari tahlil qilingan. Mualliflar maktab psixologlari uchun amaliy tavsiyalar va mashqlarni taklif etadilar.