TARAQQIYOT YOSHLAR QO‘LIDA: YOSHLARDA YETAKCHILIK KO‘NIKMALARI VA IJTIMOIY FAOLLIKNI SHAKLLANTIRISH - Qosimova Ozodaxon Tavakkalovna; Yakubova Shoxistaxon Akbarjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Maqola bugungi kunda yoshlarning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni va ularda yetakchilik fazilatlarini rivojlantirish masalalariga bag‘ishlangan. Shahrixon tumanidagi 48- va 55-maktablar tajribasi asosida o‘quvchilarning ijtimoiy faolligini oshirish, ularning intellektual salohiyatini to‘g‘ri yo‘naltirish va mustaqil fikrlaydigan shaxs sifatida tarbiyalash yo‘llari tahlil qilingan. Psixologik treninglar va interaktiv metodlarning yoshlar kamolotiga ta’siri yoritilgan.