TASVIRIY SAN’ATDA JANRLARNING ROLI - Nuriddinova Madina (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada tasviriy san’atda janrlarning tutgan o‘rni va ularning badiiy tafakkurni shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, portret, manzara, natyurmort, maishiy, tarixiy va animalistik janrlarning o‘ziga xos xususiyatlari hamda tasviriy san’at rivojidagi roli yoritib beriladi. Janrlarning san’at asarlarining mazmuni va g‘oyaviy-badiiy ifodasini boyitishdagi ahamiyati ilmiy jihatdan asoslanadi.