SUN’IY INTELLEKT ASOSIDA KIBERHUJUMLARNI ANIQLASH VA OLDINI OLISH USULLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Hayitov Nasim To‘lqin o‘g‘ li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalangan holda kiberhujumlarni aniqlash va oldini olish usullarini takomillashtirish masalalari tahlil qilingan. Kiberxavfsizlik sohasida qo‘llanilayotgan mashinaviy o‘qitish va chuqur o‘qitish algoritmlarining imkoniyatlari, ularning afzalliklari hamda cheklovlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, sun’iy intellekt asosida ishlovchi zamonaviy hujumlarni aniqlash tizimlari, ularning samaradorligini oshirish yo‘llari va istiqbolli rivojlanish yo‘nalishlari yoritilgan.