NOLINCHI ISHONCH (ZERO TRUST) ARXITEKTURASI ASOSIDA KORPORATIV TARMOQLARNI HIMOYALASH - Hayitov Nasim To‘lqin o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada korporativ tarmoqlarning axborot xavfsizligini ta’minlashda Nolinchi ishonch (Zero Trust) arxitekturasining o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. An’anaviy perimetrga asoslangan xavfsizlik yondashuvlarining kamchiliklari ko‘rib chiqilib, Zero Trust modelining asosiy tamoyillari yoritilgan. Shuningdek, korporativ tarmoqlarda Zero Trust arxitekturasini joriy etish bosqichlari, afzalliklari va amaliy qo‘llashdagi muammolar tahlil etilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, Zero Trust yondashuvi zamonaviy kiberxavfsizlik tahdidlariga qarshi samarali himoya mexanizmlaridan biri hisoblanadi.