XALQARO MOLIYA INSTITUTLARINING KREDIT LINIYALARI ORQALI O’ZBEKISTONDAGI INFRATUZILMA LOYIHALARIGA TA’SIRI: OSIYO TARAQQIYOT BANKI VA JAHON BANKI TAJRIBASI TAHLILI - Anvarov Javoxirhon Jaxongir o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur ilmiy maqolada xalqaro moliya institutlari, xususan, Jahon Banki va Osiyo Taraqqiyot Banki (OTB) tomonidan ajratilayotgan kredit liniyalari va investitsion paketlarning O‘zbekiston Respublikasi infratuzilmasini modernizatsiya qilish hamda diversifikatsiyalashdagi strategik o‘rni va amaliy ahamiyati tizimli tahlil qilingan. Maqolada xalqaro moliya institutlari mablag‘larining mamlakat iqtisodiy o‘sishiga, aholi turmush farovonligini yuksaltirishga, strategik davlat korxonalarida shaffoflik va korporativ boshqaruvning zamonaviy xalqaro standartlarini joriy etish orqali institutsional islohotlarni jadallashtirishga hamda yashil iqtisodiyot tamoyillari asosida ekologik barqarorlikni ta’minlashga ko‘rsatayotgan ko‘p qirrali va integratsiyalashgan ijobiy ta’siri ilmiy jihatdan asoslab berilgan.