MAKTABDA SHAXS RIVOJLANISHI VA TASHXIS METODIKALARI: ZAMONAVIY PSIXOLOGIK YONDASHUVLAR VA INNOVATSION STRATEGIYALAR - Qurbonnazarov G'ayrat To'xtayevich; O'mirov O'tkir Hamrayevich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu ilmiy maqolada zamonaviy umumta’lim maktablarida o’quvchilar shaxsining rivojlanish qonuniyatlari, ularning psixologik xususiyatlarini aniqlashda qo’llaniladigan diagnostik metodikalar tizimi hamda ta’lim-tarbiya jarayonini optimallashtirish muammolari tahlil qilingan. Maqolada maktab yoshidagi bolalarning kognitiv, emotsional-irodaviy va ijtimoiy-psixologik rivojlanish bosqichlari hamda bu davrda yuzaga keladigan inqirozlar va ularni bartaraf etish yo’llari yoritilgan. Shuningdek, amaliyotchi psixologlar uchun an’anaviy va zamonaviy tashxis vositalari, xususan, proyektiv metodikalar, testlar va sun’iy intellekt texnologiyalarining o’rni ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqot natijasida o’quvchilar shaxsiy rivojlanishini monitoring qilishning integratsiyalashgan modeli taklif etilgan bo’lib, bu model maktab psixologlari va pedagoglar faoliyati samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.