SUN’IY INTELLEKT INSON O‘RNINI BOSA OLADIMI? - Usmanova Feruzaxon Raxmanovna; Saparova Sabrina Tirkeshovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sun’iy intellektning rivojlanishi, uning jamiyatning turli sohalaridagi ahamiyati hamda inson hayotidagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, sun’iy intellektning imkoniyatlari, afzalliklari va cheklovlari tahlil qilinib, uning inson o‘rnini to‘liq bosa olmasligi, balki inson faoliyatini samarali tashkil etishga xizmat qiluvchi muhim texnologiya ekanligi asoslab berilgan. Inson tafakkuri, ijodkorligi va ma’naviy qadriyatlarining o‘rni alohida ta’kidlangan.