BUYUK OLIMLARNING INSONIYAT RIVOJIGA QO‘SHGAN HISSASI - Usmanova Feruzaxon Raxmanovna; Saparova Sabrina Tirkeshovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada buyuk olimlarning insoniyat taraqqiyotiga qo‘shgan hissasi, ularning ilm-fan rivojidagi o‘rni va jamiyat taraqqiyotiga ko‘rsatgan ta’siri yoritilgan. Shuningdek, qadimgi davrlardan to hozirgi kungacha yashab ijod qilgan mashhur olimlarning ilmiy merosi, kashfiyotlari va ularning zamonaviy ilm-fan rivojidagi ahamiyati tahlil qilingan. Buyuk allomalarning ilmiy faoliyati va ularning insoniyat sivilizatsiyasining rivojlanishiga qo‘shgan ulkan hissasi alohida yoritib berilgan.