O’ZBEKISTON RESPUBLIKASI SURXONDARYO VILOYATIDA TURIZM SOHASIGA INVESTITSIYALARNI JALB QILISHDA JOZIBADORLIKNI OSHIRISH MASALALARI - Nomozova Rayxon Rustamovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada O’zbekiston Respublikasi Surxondaryo viloyatining turizm sohasiga xorijiy va mahalliy investitsiyalarni jalb qilish uchun jozibadorlikni oshirishning nazariy va amaliy masalalari ko’rib chiqilgan. Tadqiqotda global turizm investitsiyalari tendentsiyalari (fDi Markets, 2024), muvaffaqiyatli mintaqaviy tajribalar (Jazoir, Saudiya Arabistoni misolida) va Surxondaryo viloyatining o’ziga xos turizm resurs salohiyati tahlil qilingan. Investitsiya jozibadorligini oshirishning to’siqlarini bartaraf etish, davlat-xususiy sheriklik mexanizmlarini takomillashtirish va turizm infratuzilmasini rivojlantirish bo’yicha ilmiy asoslangan tavsiyalar ishlab chiqilgan.