DARSDAN TASHQARI JARAYONLARDA OʻQUVCHILARNING KITOBXONLIK MADANIYATINI RIVOJLANTIRISH YOʻLLARI - Ehsanullah Elsevar; Q.Panjyev (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur tezisda darsdan tashqari jarayonlarda o‘quvchilarning kitobxonlik madaniyatini rivojlantirish yo‘llari, buning zamonaviy ta’lim uchun ahamiyati, an’anaviy va innovatsion usullar orqali kitobga qiziqishni oshirish usullari keng yoritilgan. Mazmunli, mushohadali, faollikka asoslangan tashkiliy ishlar orqali o‘quvchilarda mustaqil kitob o‘qish saviyasini ko‘tarish, keng dunyoqarash va tafakkurga ega avlod tarbiyalash yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda o‘qish jarayonini darsdan tashqari faoliyatlar bilan uyg‘unlashtirish, ijodiy, ijtimoiy va axloqiy qadriyatlarga yo‘g‘rilgan kitobxonlik madaniyati ilgari suriladi.