MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI RIVOJLANISHIDA O‘YINGA ASOSLANGAN TA’LIMNING O‘RNI - Atamuratova Laylo Ro‘zmetovna; Boltayeva Shoxista Inoyatovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarni har tomonlama rivojlantirishda o‘yinga asoslangan ta’limning ahamiyati yoritilgan. O‘yin jarayonida bolalarning bilish faoliyati, muloqot ko‘nikmalari, ijodiy fikrlashi, mustaqil qaror qabul qilish qobiliyati hamda ijtimoiy-emotsional rivojlanishi shakllanishi tahlil qilingan. Shuningdek, o‘yinning ta’limiy va tarbiyaviy imkoniyatlari, zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida tashkil etilishi hamda maktabgacha ta’lim tizimidagi o‘rni haqida fikr yuritilgan.