RANGLARNING INSON RUHIYATIGA TA’SIRI - Artikova Feruza Mamasolievna; Oxunova Zoxida Xasanboyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada ranglarning inson ruhiyati, hissiyotlari va xulq-atvoriga ko‘rsatadigan ta’siri ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Ranglarning inson kayfiyati, psixologik holati, mehnat faoliyati va ijtimoiy munosabatlariga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, asosiy ranglarning psixologik xususiyatlari, ta’lim, tibbiyot va marketing sohalarida qo‘llanilishining ahamiyati haqida ma’lumotlar berilgan. Rang psixologiyasining inson hayotidagi o‘rni va amaliy ahamiyati ilmiy manbalar asosida ochib berilgan.