YOSHLAR ORASIDA RUHIY BARQARORLIKNI SHAKLLANTIRISH VA OʻZ JONIGA QASD QILISH HOLATLARINI BARVAQT OLDINI OLISHNING PSIXOLOGIK MUHIM VAZIFALARI - Botirov Navruzbek Saidmurod oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada yoshlar orasida ruhiy barqarorlikni shakllantirish, stress va emotsional zo‘riqishlarning oldini olish hamda o‘z joniga qasd qilish (suicidal xulq) holatlarini erta aniqlash va profilaktika qilishning psixologik jihatlari yoritilgan. Shuningdek, oila, ta’lim muassasasi va psixologik xizmatlarning hamkorligi asosida samarali yechimlar tahlil qilingan.