VIZUAL ROMANLARNING MADANIY TA’SIRI VA O‘QUVCHILAR TOMONIDAN QABUL QILINISHINING O‘ZIGA XOS JIHATLARI - Abduqayumova Kamola Abdufattoyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada vizual romanlarning zamonaviy media makonidagi o‘rni, ularning madaniy ta’siri hamda o‘quvchi qabuli masalalari tahlil qilinadi. Vizual romanlar bugungi raqamli jamiyatda nafaqat ko‘ngilochar vosita, balki til, madaniyat, gender qarashlari va ijtimoiy qadriyatlarni shakllantiruvchi media mahsulot sifatida ham ahamiyat kasb etmoqda. Maqolada vizual romanlarning yoshlar dunyoqarashiga ta’siri, fandom madaniyatining shakllanishi hamda interaktivlikning o‘quvchi hissiyotlariga ta’siri ilmiy nuqtai nazardan yoritilgan.