BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNING MA’NAVIY TARBIYASI VA KASBIY KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH MASALALARI - Sobirova Zebo Jahongir qizi; Sh.O.Ibragimova (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur tadqiqotda bo‘lajak o‘qituvchilarning ma’naviy tarbiyasi hamda kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirishning nazariy-metodologik asoslari tahlil qilingan. Ta’lim tizimida kompetensiyaviy yondashuvning mazmun-mohiyati, uning pedagogik faoliyat samaradorligini ta’minlashdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, bo‘lajak pedagoglarda kasbiy kompetensiyalarni shakllantirishda zamonaviy pedagogik texnologiyalar, interfaol metodlar, reflektiv faoliyat va amaliyotga yo‘naltirilgan ta’limning ahamiyati asoslangan. Tadqiqot natijalarida ma’naviy tarbiya va kasbiy kompetensiyalar o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik ochib berilib, pedagogik ta’lim tizimida bo‘lajak o‘qituvchilarning har tomonlama barkamol shaxs sifatida shakllanishiga xizmat qiluvchi amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.