BOSHLANGʻICH SINF OʻQUVCHILARIDA KREATIV KOMPETENSIYALARNI RIVOJLANTIRISHDA INNOVATSION METODLARNI QOʻLLASH - Roʻziboyeva Maʼmura Abdunabiyevna; Xodjibayeva Muslima Inomjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Maqolada boshlangʻich sinf oʻquvchilarida kreativ kompetensiyalarni rivojlantirishda innovatsion metodlarni qoʻllash mexanizmlari yoritilgan. Interfaol oʻqitish metodlari, loyiha asosida oʻqitish va muammoli taʼlim metodlarining boshlangʻich taʼlimdagi imkoniyatlari konkret misollar asosida tahlil qilingan. Innovatsion metodlarni qoʻllashning pedagogik shart-sharoitlari, jumladan oʻqituvchining kasbiy tayyorgarligi, moddiy-texnik baza, ijodkorlikni qoʻllab- quvvatlovchi psixologik muhit va ota-onalar bilan hamkorlik tahlil etilgan. Tadqiqot natijasida innovatsion metodlarni samarali qoʻllash uchun amaliy-metodik tavsiyalar ishlab chiqilgan.