TADBIRKORLIKNI RIVOJLANTIRISHDA AHOLI DAROMADLARINI OSHIRISHDAGI O‘RNI - Qurbonaliyev Humoyun (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada tadbirkorlik faoliyatining mamlakat iqtisodiy taraqqiyotidagi ahamiyati, aholi daromadlarini oshirishdagi o‘rni hamda fuqarolar farovonligini ta’minlashdagi ta’siri yoritilgan. Shuningdek, kichik biznes va xususiy tadbirkorlikni rivojlantirish orqali yangi ish o‘rinlarini yaratish, kambag‘allikni qisqartirish, hududlarni kompleks rivojlantirish va aholi bandligini ta’minlash masalalari tahlil qilingan. O‘zbekistonda tadbirkorlikni qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha amalga oshirilayotgan islohotlar hamda istiqboldagi vazifalar haqida fikr yuritilgan.