SHARQNING BUYUK DOSTONI VA O‘ZBEK TARJIMA MAKTABI - Sevinch Raximova (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Mazkur maqolada Abulqosim Firdavsiyning jahon adabiy merosining nodir namunasi bo‘lgan “Shohnoma” dostoni, uning tarixiy va badiiy ahamiyati hamda asarning o‘zbek tiliga tarjima qilinishi masalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, mashhur sharqshunos va tarjimon Shoislom Shomuhamedovning “Shohnoma”ni o‘rganish, targ‘ib qilish hamda Sharq mumtoz adabiyoti namunalarini o‘zbek kitobxoniga yetkazishdagi xizmatlari yoritiladi.