OILAVIY TADBIRKORLIK RIVOJLANTIRISH ORQALI KAMBAG’ILLIKNI QISQARTIRISH VA AHOLI BANDLIGINI TA’MINLASH - Akramov Azizbek (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur tadqiqotda oilaviy tadbirkorlikni rivojlantirish orqali kambag’illikni qisqartirish va aholi bandligini ta’minlash masalalari IMRAD metodologiyasi asosida tahlil qilingan. Oilaviy tadbirkorlikning iqtisodiy va ijtimoiy mohiyati ochib berilib, uning aholining daromad manbalarini kengaytirishdagi hamda o’z-o’zini band qilishni ta’minlashdagi o’rni asoslab berilgan. O’zbekiston sharoitida oilaviy tadbirkorlikni rivojlantirish imkoniyatlari, mavjud muammolar ko’rsatib o’tilgan hamda sohani takomillashtirish bo’yicha amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari aholi bandligini oshirish va kambag’illikni qisqartirishga qaratilgan strategik qarorlar qabul qilishda ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.