BIZNESNI BOSHQARISHNING INNOVATSION FUNKSIYALARI VA ULARNI KORXONALAR FAOLIYATIGA JORIY ETISH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Nasrullayev Farrux Faxriddin o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada biznesni boshqarishning innovatsion funksiyalari, ularning zamonaviy korxonalar faoliyatidagi o‘rni hamda innovatsion boshqaruvni joriy etish mexanizmlari tadqiq etilgan. Xorijiy davlatlar va O‘zbekiston korxonalari tajribasi asosida innovatsion faoliyatning amaldagi holati tahlil qilinib, innovatsion boshqaruvni rivojlantirishga to‘sqinlik qilayotgan omillar aniqlangan. Tadqiqot natijasida korxonalarda innovatsion funksiyalarni takomillashtirishning tashkiliy-iqtisodiy mexanizmlari ishlab chiqilgan hamda amaliy tavsiyalar berilgan.