KOREYS TILIDA PATCHIM QOIDALARI VA UNLILAR UYG‘UNLIGI - Nosirova N.O. (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada koreys tilidagi patchim tushunchasi, uning turlari va qo‘llanish qoidalari batafsil yoritiladi. Shuningdek, unlilar uyg‘unligi hodisasi va uning so‘z talaffuzi hamda grammatik shakllanishga ta’siri tahlil qilinadi. Patchim bilan bog‘liq asosiy fonetik o‘zgarishlar, jumladan qo‘shilish, o‘zgarish va tushib qolish kabi jarayonlar ham misollar orqali tushuntiriladi. Maqolada koreys tilining fonetik tizimini yaxshiroq tushunishga yordam beruvchi ilmiy yondashuvlar ham qisqacha ko‘rib chiqiladi.