KOREYS TILIDAGI FONOLOGIK O‘ZGARISHLARNING SINXRONIK TAHLILI: QATTIQLASHISH HODISASI ( 경음화 ) - Nosirova N.O. (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada koreys tilidagi fonologik o‘zgarishlar sinxronik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Asosiy e’tibor qattiqlashish hodisasiga qaratilib, uning yuzaga kelish sabablari va qo‘llanish holatlari ko‘rib chiqiladi. Mazkur hodisa talaffuz tizimining muhim jihati sifatida izohlanadi hamda til o‘rganishda ahamiyati yoritiladi va amaliy misollar bilan mustahkamlanadi.