OʻSMIRLARDA ROʻY BERADIGAN INQIROZ DAVRLARI VA ULARGA PSIXOLOGIK YORDAM KOʻRSATISHNING DOLZARBLIGI - Tulaganova Rashida Islomxojaevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada oʻsmirlik davrining psixologik xususiyatlari, shaxsiyat shakllanishidagi inqirozli bosqichlar hamda bu davrda oʻquvchilarga koʻrsatilishi lozim boʻlgan psixologik yordamning asosiy yoʻnalishlari IMRAD formati asosida tahlil qilingan. Tadqiqot davomida oʻsmirlarda kuzatiladigan oʻz-oʻzini anglash inqirozi, ijtimoiy moslashuvdagi qiyinchiliklar va affektiv buzilishlar kabi muammolar oʻrganilgan. Maqolada oʻsmirlarning ruhiy salomatligini mustahkamlash, ularni inqirozli vaziyatlardan xavfsiz olib chiqish va ularning toʻgʻri shaxsiyat shakllanishiga koʻmaklashish boʻyicha amaliy tavsiyalar berilgan.