PEDAGOGLARDA KASBIY STRESS VA CHARCHOQ KORREKSIYASINING PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI - Tulaganova Rashida Islomxojaevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada pedagogik faoliyatda uchraydigan kasbiy stress va charchoq sindromining psixologik omillari, uning pedagog shaxsiyati va faoliyatiga taʼsiri IMRAD formati asosida tahlil qilingan. Tadqiqotda oʻqituvchilarning kasbiy stress darajasi va charchoq holatlari diagnostika qilingan hamda ularning oldini olish va korreksiya qilishga qaratilgan psixologik trening dasturining samaradorligi baholangan. Maqolada pedagoglarning ruhiy salomatligini mustahkamlash, stressga chidamlilikni oshirish va kasbiy faoliyat samaradorligini taʼminlash boʻyicha amaliy tavsiyalar berilgan.