AXLOQIY TARG’IBOTDAN - TIZIMLI ISLOHOT SARI - Uroqova Sokina Xudoyshukur qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Korrupsiya haqida hammamiz eshitganmiz. Lekin uni faqat tepadagilarning “o‘yini” deb bilish - o‘z haq-huquqimizdan ko‘z yumishdir. Ushbu maqola korrupsiyani faqat muammo sifatida emas, balki jamiyatning yuragiga singib ketgan “sukutdagi kasallik” sifatida ko‘rib chiqadi. Unda korrupsiyaning ko‘zga ko‘rinmas ildizlari, kundalik hayotimizdagi yashirin ta’siri, va eng muhimi - undan xalos bo‘lish yo‘llari haqida jonli, tushunarli va tahliliy tarzda so‘z yuritiladi. Raqamlar ortidagi haqiqat, qonunlar ortidagi irodasizlik va jimjitlik ortidagi imkoniyatlar - barchasi bu maqolada tahlil qilinadi. Halollik faqat axloqiy fazilat emas - u jamiyatning yashab omon qolish strategiyasidir-, degan fikr ilgari suriladi. Maqola fuqarolik ongini uyg‘otishga, befarqlikni sindirishga va har bir o‘quvchini “men nima hissa qo’sha olaman?” degan savolga olib kelishga xizmat qiladi.