CHET EL BOLALAR ADABIYOTI ASARLARI YORDAMIDA BOSHLANGʻICH SINF BOLALARIDA MUSTAQIL KITOBXONLIKNI SHAKLLANTIRISH - Qahhorova Umriya Akbar qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlangʻich sinf oʻquvchilarida mustaqil kitobxonlik madaniyatini shakllantirishda chet el bolalar adabiyoti namunalaridan foydalanishning pedagogik va psixologik asoslari tadqiq etilgan. Kichik maktab yoshidagi bolalarning yosh xususiyatlari, qiziqishlari hamda estetik didini rivojlantirishda jahon adabiyoti durdonalarining oʻrni tahlil qilingan. Maqolada oʻquvchilarni mutolaaga qiziqtirishning innovatsion metodlari koʻrib chiqilgan hamda xorijiy asarlar vositasida bolalarning tasavvur olamini boyitish, tanqidiy fikrlashini oʻstirish va mustaqil oʻqish koʻnikmalarini tizimli rivojlantirish boʻyicha metodik takliflar bayon etilgan.