ҲАРБИЙ ХИЗМАТЧИЛАРДА ИРОДАВИЙ СИФАТЛАР ШАКЛЛАНИШИНИНГ ПСИХОЛОГИК ХУСУСИЯТЛАРИ - Аширов Элбекжон Илхом ўғли (TADQIQOTLAR, 2026)
Аннотация Ҳарбий хизматчиларда иродавий сифатларни шакллантиришнинг психологик хусусиятлари илмий-назарий жиҳатдан таҳлил қилинган. Ироданинг мазмуни, унинг шахс харктеридаги ўрни, ҳарбий фаолият шароитида иродавий сифатларнинг намоён бўлиши ва ривожланиш механизмлари ёритилган. Шунингдек, машҳур файласуф ва психолог олимларнинг ирода тўғрисидаги қарашлари асосида ҳарбий жамоада иродавий барқарорликни шакллантириш омиллари таҳлил қилинган. Мақолада ҳарбий таълим жараёнида иродавий сифатларни тарбиялашнинг самарали психологик усуллари ҳам кўрсатиб берилган.