YOSHLAR ORASIDA DEPRESSIYA MUAMMOSI - Kamalova Dilfuza Jabborovna; Yigitova Muxarram Rahimjonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada yoshlar orasida depressiya muammosining dolzarbligi, uning kelib chiqish sabablari, namoyon bo‘lish belgilari hamda yoshlar hayotiga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, depressiyaning oldini olish, psixologik yordam ko‘rsatish va sog‘lom ijtimoiy muhit yaratishning ahamiyati yoritib beriladi. Tadqiqot natijalari yoshlar ruhiy salomatligini mustahkamlash va depressiv holatlarni kamaytirishda oila, ta’lim muassasalari hamda jamiyatning o‘rni muhim ekanligini ko‘rsatadi.